top of page
Banner2019.jpg
Deelnemers en jury - DSNM! SmaakAward 20
IMG_4032.JPG

DSNM! Smaak Award 2021

Creativiteit en duurzaamheid staan centraal

Op woensdag 22 september 2021 vindt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen voor de 5de keer de strijd om de DSNM! Smaak Award plaats. Tijdens deze wedstrijd gaan drie teams de strijd aangegaan om binnen de opdracht zo lekker en duurzaam mogelijke gerechten aan de jury te presenteren. Dit jaar was de opdracht: 

3-gangen menu op basis van duurzame

vis, schelp-, schaaldieren

Wat is de DSNM! Smaak Awards?
De award is ontwikkeld door Green Leisure (Group) en heeft als doel om de aandacht en bekendheid van eerlijke, biologische en streekproducten en de kansen die duurzaam ondernemen biedt onder beursbezoekers verder te vergroten. Deze editie werken we samen met het team van de Good Fish Foundation en enkele exposanten op het paviljoen. 

Biologisch en verantwoord

Centraal in de wedstrijd staat het werken met biologische, lokale en anderzijds duurzame producten. Hoe meer verantwoorde ingrediënten worden gebruikt hoe hoger de score. Deelnemers nemen naast de verplichte aanwezige producten hun eigen ingrediënten mee en bereiden het eindproduct op locatie. De organisatie behoud zich het recht voor om ook andere uitdagingen aan de deelnemers voor te leggen.

Wedstrijd opzet
Aan de wedstrijd wordt deelgenomen door teams van 2 personen.  Van de deelnemers wordt verwacht dat ze op de wedstrijddag op 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy een 3-gangen menu presenteren aan de jury met in iedere gang een duurzame vis, schelp- of schaaldier verwerkt en een aantal bijkomende voorgeschreven ingrediënten.

 

Duurzame vis in de horeca

De aandacht voor duurzame vis in de horeca is groeiende. Uit recent onderzoek blijkt ook dat dit brood nodig is, in 2018 werd duidelijk dat 81% van de onderzochte horecabedrijven minimaal 1 vis uit de rode kolom van de Viswijzer op zijn menu heeft staan (https://www.missethoreca.nl/restaurant/nieuws/2018/06/restaurants-serveren-massaal-niet-duurzame-vis-101305676)

 

Door duurzame vis centraal te stellen in deze wedstrijd vragen we extra aandacht voor het onderwerp en geven we het goede voorbeeld. Duurzame vis is namelijk super lekker en prachtig om mee te werken.

 

Partner: Good Fish Foundation

De Good Fish Foundation stelt zich ten doel de transitie naar een duurzame en verantwoorde visserij en visteelt te bevorderen door de vraag naar goede vis te vergroten en consument en ondernemer te ondersteunen bij een verantwoorde keuze. De stichting richt zich primair op de visaanvoer, verwerking, consumenten, handel en overheid in Nederland en Europa.

Deelnemers 2019

De deelnemende teams van 2019 waren:

- Team 1: Restaurant Morille

- Team 2: Restaurant Fico

- Team 3: Restaurant de Koning van Denemarken

 

Winnaar 2019

De drie teams hebben alles op alles gezet om de mooiste en meest pure gerechten te maken met de duurzame vissoorten die ze gepresenteerd kregen. De jury heeft uiteindelijk besloten dat team 2; Restaurant Fico de winnaar is van de Dit Smaakt Naar Meer! Smaak Award van 2019!

Vragen over deelname in 2020?
Deelname aan de DSNM! Smaak Awards staat open voor teams van 2 personen.
De deelnemende chefs zijn creatief en ambitieus en dienen zich persoonlijk aan te melden. Deelnemers staan open voor de kwaliteiten van verantwoorde en biologische producten en stellen zich op als ambassadeurs van deze ontwikkeling in de horecabranche. Belangstelling? Neem contact met ons op via marco@greenleisure.nl

Logo GFF.jpg
De jury 2019
Wilco-2.jpg
Robert Siedenburg
Kookstudio.nl
Teams 2019
Morille.png
Restaurant Morille
Dennis Willems &  Jorick Cardon
(Koudekerke) 
Fico.png
Restaurant Fico
Menno van der Pol & 
Martijn Meijerink
(Utrecht) 
Koning van Denemarken.png
Restaurant de Koning van Denemarken
Jesse van der Woude & 
Daniël Thijsen
 (Rhenen) 
Leon Keekstra
De Stadsbemoeial
bottom of page