Per categorie zal een vakjury zich buigen over de inschrijvingen. Op basis van de inschrijvingen wordt een eerste juryrapport opgesteld. De kandidaten met de hoogste score ontvangen een verzoek om extra informatie. De vakjury bepaalt vervolgens de 3 finalisten op basis van de extra ingestuurde informatie, een mystery visit en publieksstemmen. De 3 kandidaten met de hoogste score zullen worden uitgenodigd voor de finale ronde op Gastvrij Rotterdam. De prijs bestaat naast eeuwige roem en een trofee uit een prijzenpakket beschikbaar gesteld door sponsoren.

 

De vakjury bestaat uit de onderstaande vertegenwoordigers van organisaties die hun sporen verdiend hebben in de horeca en op het gebied van duurzaam ondernemen. 
 

De vakjury bestaat dit jaar uit:

  • Erik van Dijk (Green Key Nederland)

  • André Brouwer (EKO keurmerk)

  • Gregor Christiaans (Stichting Olijfolie Nederland)

  • Machiel van Dooren (Made Blue Foundation)

  • Jan van Keulen (MSC)

De uitreiking zal plaatsvinden in het bijzijn van de vakjury en alle finalisten op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen in Rotterdam Ahoy. 

 

De vakjury

De uitreiking op Gastvrij Rotterdam 

 

Het succes van Gastvrij Rotterdam is onder andere te verklaren door de aanpak die de organisatie vanaf het begin voor ogen heeft gehad: een echte vakbeurs voor en door de branche.

 

Dankzij de samenwerking met 15 Founding Partners, themapleinen en diverse brancheorganisaties is er een breed en inhoudelijk sterk programma opgetuigd. Bovendien heeft de organisatie zich voornamelijk gericht op de horecabranche in het midden- en hoogsegment.

 

Een aanpak die geresulteerd heeft in een beurs waar exposanten daadwerkelijk goed zaken kunnen doen en waar bezoekers dankzij het boordevolle programma volop inspiratie opdoen en met concrete tips voor hun vak naar huis gaan.