top of page

De Gaia Green Awards zijn vernoemd naar de Griekse godin Gaia die de elementen aarde, water, lucht en vuur met elkaar wist te verbinden, waardoor zij voor altijd wordt gezien als de oermoeder van de aarde. Een beeld dat de doelstellingen van de award mooi vertegenwoordigd. 

 

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocaties die zich het afgelopen jaar aantoonbaar hebben ingespannen om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen. Alle horecabedrijven in Nederland en België die vallen binnen de 3 categorieën kunnen zich gratis aanmelden voor deelname. Ook kunnen locaties worden aangemeld door eigen medewerkers, gasten, partners, klanten, leveranciers, etc. 

 

Uit de aanmeldingen worden jaarlijks per categorie een selectie van een aantal genomineerden gemaakt. De vakjury zal de uiteindelijke winnaars aanwijzen. De jury zal de finalisten met name beoordelen op de volgende 5 onderdelen:

 

  1. Gebouw en energie

  2. Communicatie

  3. Duurzame menukaart

  4. Innovatie en onderscheidend vermogen

  5. Sociale impact/maatschappelijke bijdrage

 

De deelnemers met de hoogste score ontvangen een verzoek om extra informatie. Uit deze groep selecteert de vakjury de 3 finalisten, deze organisaties zullen worden uitgenodigd voor de finale ronde tijdens Gastvrij Rotterdam. Op basis van het eerste rapport, de mystery visit en de aanvullingen en het aantal publieksstemmen zal de jury bepalen welke horecaondernemer de award het meest verdient.

 

 

 

FALCO ELEONORAE AWARD

 

Binnen de Gaia Green Awards wordt een extra award beschikbaar uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van eerlijke en verantwoorde voeding.

 

De Falco Eleonorae Award is een initiatief van Gregor Christiaans (Olijfbedrijf). Sinds 2012 wordt de prijs jaarlijks uitgereikt aan horecabedrijven die veel aandacht geven aan duurzaamheid en kwaliteit rondom hun food. Winnaars van de afgelopen jaren zijn o.a. OSP Catering, Erasmus Paviljoen en Restaurant Eendracht. Vanaf 2016 trekken de teams achter de Gaia Green Awards en de FALCO ELEONORAE AWARD samen op.  

 

Over de samenwerking tussen de 2 awards zegt Gregor Christiaans:

 

"Ik heb deze award in de afgelopen jaren met veel zorg en aandacht 

opgebouwd. Samenwerking en de verbreding met de Gaia Green Award

zie ik als een kans en verrijking. Door de krachten te bundelen verwacht

ik een nog groter publiek te bereiken.

 

Natuurlijk ben ik er bijzonder trots op dat ik met mijn award

de inspiratiebron ben van deze brede samenwerking. Alle betrokken

partijen dragen veel van mijn waarden rondom duurzamer

ondernemen met zich mee. Ik heb veel vertrouwen in de samenwerking."

 

GAIA GREEN AWARDS

Anker 1
Sjuut - Schinnen - Winnaar categorie Str
bottom of page