© 2019 by Green Leisure (Group)                        Privacy Statement                                     Algemene voorwaarden

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon

Energiebesparing & wetgeving

Omdat de overheid de noodzaak tot realiseren van energiebesparing steeds serieuzer neemt is de kans groot dat u binnenkort ook vragen van een lokale milieu ambtenaar krijgt over uw inspanningen rondom energiebesparing. Vaak vloeit uit een dergelijk gesprek de verplichting voort om een energieonderzoek uit te laten voeren. De overheid heeft hiervoor 2 kapstokken.
1. Activiteitenbesluit
In het Activiteitenbesluit staat beschreven (art. 2.15) dat bedrijven en instellingen in Nederland verplicht zijn om alle energiebesparingsmaatregelen te nemen met een maximale terugverdientijd van 5 jaar. Het gaat hierbij specifiek om gebouwen met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m3 aardgasequivalenten (Aeq). Een gemiddeld bedrijf in de leisure valt al snel binnen deze criteria. Vanaf 1 januari 2019 geldt er een informatieplicht voor deze wet, waarin u elke 4 jaar via het eLoket van de overheid moet aantonen in hoeverre u aan deze wetgeving voldoet. 
2. Energy Efficiency Directive
Het Europees Parlement (EP) stelde in 2012 de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED) vast. De richtlijn vermeldt de Europese doelstelling van een 20% lagere Europees energieverbruik in 2020. Het bevat verplichtingen voor zowel lidstaten als bedrijven. De EED is van toepassing voor bedrijven met meer dan 250 medewerkers of een omzet boven de 50 miljoen euro per jaar. 
 
Energie onderzoek

De adviseurs van Green Leisure (Group) hebben zich de materie rondom de verplichte energiebesparende maatregelen en de EED eigen gemaakt. Niet alleen adviseren zij u over hoe met de (mogelijke) verplichting om te gaan, maar ook het uitvoeren van het gevraagde onderzoek is bij Green Leisure in vertrouwde handen.

Meer weten over de verplichtingen vanuit het activiteitenbesluit of de EED in relatie tot uw organisatie? Of bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor uw energie onderzoek? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now