Partners & sponsoren

 

 De Gaia Green Awards is een initiatief van Green Leisure (Group). Samen met de onderstaande 'like minded' partijen organiseert zij jaarlijks deze award.

Sponsoren:

Gastvrij Rotterdam
gastvrij.jpg
Gastvrij Rotterdam is het gastronomische platform voor ambitieuze horecaprofessionals. De zesde editie van Gastvrij Rotterdam vindt van 17 t/m 19 september 2018 plaats in Rotterdam Ahoy. 
 
Gastvrij Rotterdam kon in 2016 rekenen op een groeiende belangstelling: voor het tweede jaar op rij bestond de beursvloer uit meer vierkante meters en trok de beurs meer dan 10.000 bezoekers. 
Green Leisure (Group)

'De gastvrijheidssector volledig duurzaam in 2030!' Al vanaf 2005 werkt Green Leisure met ervaren MVO aviseurs stevig door om deze missie te verwezenlijken. 

 

Green Leisure heeft als doel om samen met ondernemers, overheden, leveranciers en onderwijsinstellingen de gastvrijheidsector 100% duurzaam te maken. Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen en de Gaia Green Awards zijn instrumenten om dit doel te realiseren.

SANTAS koffie
Santas Koffie bestaat sinds 1988 en importeert, mêleert, brandt, maalt, verpakt en distribueert in eigen beheer koffies voor op het werk en in de horeca, volgens een eigen duurzaamheidsconcept.
Alle koffies zijn verpakt in duurzame blikken en houten kratten. Deze materialen worden keer op keer hergebruikt. Santas Koffie is biologisch en Fairtrade gecertificeerd.
Made Blue Foundation
De Made Blue Foundation streeft de volgende doelen na:
 
1. het bevorderen van schoon drinkwater en andere watervoorzieningen in ontwikkelingslanden;
2. het promoten van de watervoetafdruk en het bewust handelen daaromtrent door
consumenten, bedrijven en organisaties in Nederland.
Made Blue maakt een tastbare koppeling tussen de water voetafdruk of besparing van uw organisatie, product of dienst en spiegelen die liters  één op één met schoon drinkwater in ontwikkelingslanden, gecertificeerd, gecontroleerd en transparant. 

Maatschappelijk partners:

In de restaurants van Euro-Toques Nederland wordt ambachtelijk gekookt. De samenwerking met lokale, en streng geselecteerde, landelijke producenten die voldoen aan de huidige duurzaamheid keurmerken, staat garant voor kwaliteit, smaak en behoud van culinaire tradities.
Euro-Toques Nederland
 
EKO-Keurmerk Horeca
Als u uit eten gaat verwacht u gezelligheid en een goede bediening maar bovenal lekker eten dat gemaakt is van de beste ingrediënten. 
 
Genieten doet u pas echt als ook uw eten met liefde en aandacht is geproduceerd. Restaurants of cateringbedrijven met het EKO-keurmerk kiezen aantoonbaar voor biologisch.
OLIJFBEDRIJF
OLIJFBEDRIJF importeert bijzondere olijfolie, olijven en andere delicatessen uit het Middellandse zee gebied. 

Door de kennis van het land en de mensen zijn wij in staat de beste produkten tegen de beste prijs aan te bieden. De ambachtelijke leveranciers zijn zorgvuldig geselecteerd. 

OLIJFBEDRIJF is de dragende kracht achter de Falco Eleonorae Award, inspirator van vanaf 2016 onderdeel van de samenwerking rondom de Gaia Green Awards.
De Groene Sleutel / La Clef Verde (BE)

Groene Sleutel: het internationale eco-label voor toerisme en recreatie. Waar duurzaamheid, kwaliteit, service hand in hand gaan!

De Groene Sleutel is het grootste en meest gerenommeerde internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven in België.

 

Met het behalen van de Groene Sleutel engageert dit bedrijf zich om op een duurzame manier te werk te gaan. Er wordt zorgvuldig omgesprongen met water, energie en afval, met oog voor de sociale omstandigheden van personeel en gasten én dit zonder toe te geven op vlak van comfort.

Dutch Cuisine
naamloos.png

Dutch Cuisine gaat de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zetten voor een breed publiek. Een eetcultuur die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn.

Met smaak, gezond en verantwoord koken vanuit onze creativiteit en eigenzinnigheid, ons vrijdenken en pragmatisme en altijd vanuit het principe: less is more. Deze waarden weerspiegelen wie we zijn en waar we voor staan. Zij zijn onze identiteit, ons DNA. Daarnaast hanteren we vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu en leidend in ons dagelijks handelen. Deze principes vind je terug in ons manifest.

Green Key Nederland

Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt.

 

Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Good Fish Foundation
De Good Fish Foundation stelt zich ten doel de transitie naar een duurzame en verantwoorde visserij en visteelt te bevorderen door de vraag naar goede vis te vergroten en consument en ondernemer te ondersteunen bij een verantwoorde keuze.
 
De stichting  werkt samen met NGO’s en ondernemers om de visketen nationaal en internationaal verder te verduurzamen. 
 
Belangrijk instrument hierbij is het ontwikkelen en onderhouden de VISwijzer, die vorig jaar is geupdated en een nieuw ontwerp heeft gekregen en het programma voor de horeca: Chef's voor goede vis.
Stichting Vis & Seizoen
Stichting Vis&Seizoen heeft als doel een ‘Onbezorgd 100% Duurzaam’ assortiment vis samen te stellen. Hierbij gaat het niet alleen om duurzame vangsttechnieken, maar vooral om het seizoen waarin de vis gevangen mag worden.
 
Een duurzame gevangen vis in het goede seizoen garandeert namelijk het voortbestaan van de vissoort en kwaliteit en marge voor uw onderneming.
hetWerkvan
Stichting hetWerkvan helpt bij het breder bekend maken van de kunststroom “Outsider art”. De stichting heeft als doel om de bijzondere kunstenaars en het kwalitatief hoogwaardige werk een podium te bieden. Een podium dat zorgt voor emancipatie en integratie van deze groep mensen in de maatschappij.
 
Door de initiatieven van hetWerkvan krijgt een dagbesteding op meerdere fronten inhoud. Onze driehoek, waarbinnen wij opereren, verbindt de volgende punten Zorg-Commercie-Verbinden.